Diskuse

Budeme rádi, pokud nám zde zanecháte Vaše postřehy, připomínky, dotazy …

35 komentářů u “Diskuse

  1. Dobrý den.
    Měl bych dotaz na autora JAROSEK.
    Uvádím zde část z článku z 11.4.2013 – JSOU TO PARADOXY.
    …Vzpomněl jsem si na jeden starý kreslený vtip Vladimíra Renčína. Vesnický strýc v noci bouchá na okno staré chalupy: „Vstávejte sousede! Úžasná novina! Zpěvák Peter Gabriel opustil Genesis a dal se na sólovou dráhu….“
    Prosím Vás, je možné někde dohledat tento vtip, nebo z kterého tisku byl tento vtip čerpán?
    Děkuji za odpověď.
    Pavel Čuka.

    • Vyšlo to v časopise Melodie, myslím ročník 1977-1979, ale mám dojem, ze se v onom vtipu jednalo o jiný soubor.Pointa je však stejná.

  2. Zkoušeli jste někdy lapáka skombit s kofolou? naředit 1:1? Je to pecka, nabudí, osvěží, protáhne, nekope, neuspává, můžete toho vypít kolik chcete. V hospě vám to asi nenaředí, tak si objednejte půllitra lapáka a půllitra kofoly a pijte to průběžně. Je to mnohem lepší než se přiožrat a pak to dohánět kafem. A kdo nevěří, ať tam běží. Michal.

  3. Dovoluji si upozornit na další přírustek na pivní mapě Ostravy. Zatím jsem tam sice nebyl, ale v této kavárně poblíž Domu energetiky mají podle všeho (resp. log na výloze) Koníčka a Kozlovice. http://boasi.cz/

    • V provozovně jsem už byl. Je to spíše moderní kavárna s cukrárnou, ale pivo bylo slušné. Navíc mají přes týden otevřeno už od osmi ráno.

    • Dovoluji si podotknout, že Pilsner Urquell se donedávna (do 21.3. 2011) vařil např. též v Polsku v pivovaru Tychy (viz nabídka na jejich stránkách). Jinak je výroba tohoto piva od 90. let minulého století jedním velkým chuťovým nezdarem. Ochranná známka patří jihoafricko-americkému koncernu SAB Miller a tomu je naprosto jedno kde a v jaké kvalitě toto, onehdy hutné pivo uvaří.

  4. Lahváče s mykotoxiny od solidních pivovarů?! na //hobby.idnes.cz/tes-lahvovych-piv-mykotoxiny-dkg-/hobby-domov.aspx?c=A130514_093302_hobby-domov_bma

  5. Čau Martine,příští víkend jedu za potápěním do Budapešti.Neporadíš mi nějaký minipivovar,který bych tam mohl navštívit? dík

    Martin

  6. Musím to tady napsat – právě jsem dopil quadrupel Straffe toeback od Scheldebrouwerij z pivotéky, a byl to skvělý zážitek. Nádherný kousek. Měl by se tady udělat nějaký žebříček piv. Co se týče mě, tak zatím nejlepší kousek z belgické produkce, spolu s Boucanier Christmas Ale.

  7. Zdravím, neobjeví se na stránkách také seznam obsahu pivotéky s aktualizacemi? Docela rád bych se přes net vždycky mrknul co je k dispozci, popřípadě co je nového…

    • Nabídku na těchto stránkách jen stručně představuji a komentuji. Kompletní seznam piv v pivotéce by měl být již brzy dostupný na stránkách pivovarsky-dum.net. Tuto informaci budu průběžně aktualizovat.

  8. Ahoj Martine,kdyby jsi měl dnes čas a chuť,tak v Sokolovně v Ostravě Kunčicích dnes čepujeme Hukvaldy 12° a 14°,svíčková a pečená kachna jsou myslím vhodné doplňky.
    Ahoj Martin

    • Rád bych zašel, ale mám dnes odpoledne zkoušku a pak představení. Tak příště. Míváte to tam často?

      • Tak cca co 2 měsíce,vždy na tyto akce děláme nějaké speciality / kolena,šnicelfest,valašskou kuchyň………./ a k tomu piva z menších pivovarů.Měli jsme Qásek,Koníčka,Svijany,Pivovar Franz,Poličku,Rohozec,Výškov……teď máme ty Hukvaldy a na leden chystáme kolena a uvažujeme o Krmelínu.
        Včera jsme byli u vás v pivotéce,prostě paráda,o Matuškovi je blbost se rozepisovat,ale dech nám vyrazil TAP 6 Aventinus,kolega je nadšený z imperialu Gonzo.
        Martin a Mop

        • tak, tak, ten pšeničný bock Aventinus od Schneidera je jedno z nelepších piv, která jsem kdy pil, a to jsem už toho na zdejší poměry poměrně dost ochutnal :-). To je taková pivní Liga Mistrů

          až budeš dělat další akci, tak dej sem nějaké oznámení, rádi se stavíme

          • Další akce je plánováná na 18-19. ledna,měla by to být kolena asi v pěti různých úpravách.Právě s Mopem uvažujeme co proženeme trubkama.Vypadá to na Krmelín nebo Avar.Rádi bychom např. Kocoura ( nedejbože Matušku),ale zatím zůstaváme v regionu a nevím jak by to bylo s dopravou cca pěti sudů. Takže pokud si uděláš čas,rádi tě tě na koleno a nějaké to pivo zveme.Myslím,že se ještě uvidíme v pivotéce,Schneidrovy lahůdky nás fest přitahují. Mimochodem kolega který tam byl ve čtvrtek je strejda Horor ??
            Měj se Martin a Mop

  9. Zdravím pivního odborníka ze Slezska!
    Podrobně jsem si prostudoval celé stránky a je zde opravdu plno zajímavého čtení, přesně tak jak mi popsal můj kamarád Mop. Právě on mě před pár lety stáhl na cestu pivních ochutnavačů malých pivovarů a dnes už do podobné činnosti a osvěty zasvěcujeme další kamarády. Jde to ale velmi těžce, Gambáč, Plzeň, Staráč a další eurobeery mají mraky stálých konzumentů a o malých pivovarech vůbec nikdo z nich netuší. Nicméně po prvních ochutnáních i tito lidé začínají chápat, o čem to pořád melu. Přeji Ti plno dalších skvělých článků, samá dobrá pivka a někdy se třeba potkáme na nějakém festiválku. Do Slezska zdraví z Prahy Vavřík Ag

    • Vážený kolego. Děkuji Ti za Tvůj příspěvek do diskuse. Práce pivního osvětového pracovníka je svou náročností téměř shodná s prací misionářů v místech Hic sunt leones, jen je mnohem užitečnější. To, že je v současné ekonomicky nepříznivé době u nás v provozu více než 180 oficiálních pivovarů svědčí o tom, že lidé si nakonec cestu k dobrému pivu najdou. Pivu zdar!!!!

  10. Ahoj Martine,konečně jsem se dostal k tomu abych si prostudoval tvoje stránky o kterých jsi mi pověděl,když jsme se potkali v Ostravě na pivním festivalu.Je vidět,že nezahálíš a šíříš pivní osvětu co to dá.Mohu ti tedy jen popřát hodně inspirace aelánu,protože v tomto radegasto-ostravarském regionu je to vpravdě nelehká řehole.Ale na svatováclavském festivalu mé srdce pokřálo při pohledu na fronty u jednotlivých stánků a na hloučky pánů i dam,kteří si pochvalovali pivo nakuřované,pšeničné,ovocmé a především svrchně kvašené.to je to pravé světlo na konci nadnárodního,filtrovaného a pasterizovaného pivního tunelu.zásluha o tento stav patří i tobě….a velký dík za nás všechny ,kterým přinášíš pivní evangelium.
    P.S.už jsi chutnal pivo z Vratimova???
    zdraví Karel Mop Rendl

    • Ahoj Karle, těší mne Tvůj zájem o mé stránky a Pivo vůbec. Myslím, že společnými silami se nám podaří současný nepříliš příznivý vývoj globalizovaného pivovarnictví v naší zemi zvrátit. Pivo Brabčák jsem již okusil a přesto, že prozatím jsou várky kvalitativně poměrně nevyrovnané mi docela chutná.

  11. Zdravím, nějak mi tady chybí odkaz na web hobita :-) a dlouho jsem vás tam neviděl, že by v hobitovi už neměli dobré pivo? :-)

    • V Hobitu je stále, doufám dobré pivo, ale přes prázdniny mají poněkud omezenou provozní dobu a s tím i výběr pivních značek. Navíc teď bydlím v Hlučíně a mám to blíž do Avara. Když pobývám na Fifejdách, zamířím do Segala, kde teď bývá stabilně na čepu 8 druhů piv. Teď otevřeli Vratimov, chystá se Bílovec a Frýdlant, takže jsem doslova na roztrhání.

  12. Ahoj,
    dost nám, poctivým českým pivařům tady na Kružberku chybíš. A kromě toho i ochutnávky z malinkých pivovarů : Excelent, Avar, Poutník a dalších. To už asi nebudu mít možnost pít.
    Bývalý návštěvník Motýlka
    Jura Focht

    • Všechno má svůj čas.Před pár lety když jsme hospodařili na Kružberku bylo u nás podstatně méně pivovarů a Tebou zmiňované značky bývaly v našem regionu raritou. Dnes, i přes hospodářskou a morální krizi společnosti se alespoň situace v pivovarnictví zlepšuje. Jsem rád, že jsem mohl tomuto trendu osobně dopomáhat.

  13. Hoj Martine – vidím, že už to funguje. Ať se daří, pivo vaří, u hudby paří:-D asi to zhudebním!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>