Batáty u Taty

Pustkovecká hospoda U táty má již svoji slušnou historii.

Vím, že jsem tam konzumoval už někdy kolem roku 1995.

Ještě nedávno tam točili Hasiče z Bruntálu. Dnes tam převládají profláknuté značky a 12° Sun IPA z Nachmelené Opice. Tu si tam mimochodem koupíte za 38 Kč, zatímco při festivalu v ostravských ulicích stál plastový kalíšek s tímtéž pivem na střeše domu „u Brauna“ plných 65.

K pivu Táta nabízí obligátní utopence a hermelíny, po 15. hodině údajně i bramboráky. Zaujala mne však chuťovka batátové hranolky.

Batáty – jako sweet potatoes jsem poprvé jedl v roce 1986 v Kanadě, když je tady ještě málokdo znal. Tenkrát naše brambory trošku zesládly pouze v případě, že prošly krutým mrazem. Rovněž existovala verze brambor na sladko tzv. „škubánky“. Dnes jsou u nás batáty, stejně jako třeba banány či kiwi naprosto běžnou surovinou.

Jako pivní chuťovka v kornoutu se kupodivu hodí i k pivu. Měly by se však přisolit a neškodilo by ani ostré koření. To mi v tátovské verzi trochu chybělo. Jinak však nápaditá a cenově dostupná pivní pochutina.

Doporučuji ochutnat nebo si ji přímo osobně připravit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>