Devitecka a ryzove se zelenym cajem

Alzbetku jsem si odskrtnul a pokracuji dal…

Mestansky pivovar a jeho nedostizny pivni syr pro tentokrat vynecham. Rybi polevka mne naplnila, ze mne az picha v boku. Ve 12 otvira Klastorny pivovar. Vycep a prilehla velka restaurace funguje, avsak suterenni hospudka je v rekonstrukci. Kdyz si uvedomime, ze objekt pochazi z roku 1690 je nutno uznat, ze uz ma na to pravo. Vedle klasicke 11 a cerneho specialu je na cepu i vycepni 9. Uvidime, jak si mistni sladek s nizkotucnym pivkem poradil. Konstatuji, ze vyrobek se docela povedl. Lehke, osvezujici, pritom nikterak prazdne. Vhodne urcite i pro deti a cyklisty.

Zrovna otviraji i u Schenka. Jedenactkovy Pale Ale se pije sam. Je horky, slusne chmeleny, avsak sladove telo je v nem rovnez patrne. Mozna by to chtelo trochu priznacne ovocnosti, ale i tak mi Shenk dost chutna. Vynecham psenicneho Helmuta i cernou Ursulu. Zajima mne pivo bezesporu japonskeho puvodu. Jmenuje se Haruko a je inzerovano jako „ryzove pivo se zelenym cajem“. Cili neco jako sake? Vycepni mi pohotove vysvetluje, ze se jedna o 13 ejl chmeleny za studena do nehoz jsou pridany ryzove vlocky a nakonec i nejaka esence zeleneho caje. Zni to zajimave a chutna rovnez tak. Ryze doda trochu skrobu a cajove aroma se misi s prichuti nastesti ne prilisne aromatickeho chmele.

Same zajimave vyrobky. Uvidime, co mi dnes nabidne 100piv….

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>