IPA po nošovicku

V době, kdy se vrací lesk a sláva řemeslných pivovárků se giganti snaží tento trend zoufale kopírovat.

Někdy lépe, někdy hůře. Ostravar vaří piva různých barev, Gambrinus či Staropramen nefiltry s mrtvými kvasnicemi, případně obohacené jablečným extraktem. Občas si tyto velkopodniky troufnou dokonce na piva svrchně kvašená.

Na březen připravil pivovar Radegast v rámci akce Výběr sládků přímo mok ve stylu Indian Pale Ale. Tento trend již pár let frčí, tak proč to nevyzkoušet průmyslově. V jistém porubském pivním baru nabízeli Radegast IPA 0,4 l za pouhých 22 Kč. Sklenička na stopce, solidní pěna, na první přičichnutí typická vůně ejlu. Dokonce při samotné konzumaci bych stěží rozlišil tuto ipu od ip vařených v malých provozovnách. Nedočetl jsem se žádné informace o použitých chmelech ani žádného jiného bližšího upřesnění výroby tohoto speciálu. Nakonec jsem dospěl k názoru, že tahleta nošovická ipa je snad podařenější než celá řada jakýchkoliv ležáků, které vytékají po více než dvě dekády z tohoto onehdy kvalitního regionálního pivovaru.

Čím nás Radegast překvapí dál?

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>