Normalne to Bulhari asi bezne nedelaji, ovsem to zrejme neplati v pripade belgickeho ovocneho lambiku.
Kolega Ivan si lahev Pecheresse vyrobenou v pivovaru Lindeman ukoristil na oslave svych padesatin. Vlastne ji ani nemusel koristit kdyz za ni zaplatil. Vcera si ji konecne otevrel. Snad ocekaval neco jako Zagorku nebo Heineken. Po prvnim srku se mne vsak zeptal, zdali si dotycne pivo nechci vypit.
Jednalo se o klasicky lambic, ktery byl vsak ze 30% nareden broskvovou stavou. Pry naprosto prirodni. Avizovany jecny a psenicny slad nebyl v roztoku vubec citit, stejne tak chmel. Zato ty broskve. Vhodne mozna pro zeny, nevhodne pro diabetiky.
Obsah alkoholu 2,5% mi pripomel situaci na lodich spolecnosti RCCL asi pred 19 lety, kdy posadce zakazali chlastat. Z baru naprosto zmizelo pivo i lihoviny, jediny alkohol k dispozici byl ovocny Wine cooler s 2,5% alk. a alternativni vyrobek Heinekenu s 2%. Tomuto utrejchu jsme podle barvy plechovky rikali Zluty pes. Tretinka stala dolar, neopili jste se ani po osmi kusech, ale v noci a zrana toho chcani… No darmo mluvit.
Pribeh ma nastesti happy end. Asi po 8 mesicich nesmyslne regulace si papalasi z RCCL uvedomili alarmujici fakt, ze za tu dobu prisla spolecnost o trzby v hodnote pres puldruheho milionu dolaru. I namornici dokazou pekne zabrat!
Takze dnesni pouceni – vyhybejte se nizkoalkoholickym ovocnym „pivum“ a bojujte proti veskerym naznakum prohibice!