Okurková sezóna

Okurky mám raději nakládané. Okurkový salát moc nemusím.

A nedokážu si ani představit, že bych si do něj nalil pivo. Proto mne překvapilo, když jsem ve výkladní skříni pivoteky v Bambergu uviděl láhev okurkového Gose. To musím mít! Zaplatil jsem 4 eura a večer ochutnal.

Na první čich skoro nic. Nejprve je třeba se napít. Ano, je to čistokevný kyselák. Možná o trochu méně kyselý než bývá u tohoto stylu zvykem, ale Gose v sobě nezapře. Okurky provázejí celý chuťový proces. Jsou cítit v doušku už od začátku a okurkové je i doznívání. Osvěžující, 3,5 proc., zajímavé, ale jedno určitě stačí.

A co složení? Ječný slad, pšeničný karamelový slad, okurky, chmel, nesladovaná pšenice, koriandr, mořská sůl a kvasnice. Tak si to zkuste doma uvařit.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>