Výborná Kačenka

Vždy, když se setkám s pivem z Dobrušky, jsem velmi potěšen.

Už jsem skoro zapomněl, jak jsem do onoho města dorazil žíznivý v létě 1986, abych se dozvěděl, že místní pivovar byl nedávno uzavřen.

O šest let později jsem si to vynahradil, kdy jsem Rampušáka lačně popíjel při úspěšné pivní misi na Náchodsko.

Pak byl pivovar opět uzavřen a vzápětí zase otevřen.

Před lety jej vypálil lokální žhář.

Přes rozsáhlé škody pivovar stále funguje a myslím, že se mu daří.

Nedávno jsem ochutnal dobrušskou Kačenčinu 14°. Mok lehce zakalené barvy s vysokou výživovou hodnotou. Sladová i chmelová složka v naprosté balanci, robustní tělo, latentní homogenní vůně a slušné, typicky české ležákové doznívání.

Na takové pivo by byl právem hrdý i místní historický pivař a obrozenec F.L. Hek (Věk).

Takže Rampušák opět nezklamal. V Kurníkšopě mají prý na skladě ještě jeho Jarní Pšenku.

Tak jsem zvědavý…..

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>