Dokonalé pivo

Existuje dokonalé pivo? Belgičtí vědci říkají, že zatím snad ne, ale brzy se jim podaří je vyrobit.

Vědecký tým pod vedením Kevina Vestrepena aktivně experimentuje s různými kmeny pivovarských kvasnic. Údajně jich mají k dispozici kolem 30 000. Na této práci je určitě nejpoutavější následná degustace. Kvasnice jsou ve výrobě piva určitě důležité, nicméně neméně důležitý je výběr sladu, chmelu, vlastnosti vody a samozřejmě i jednotlivé poměry mezi surovinami.

Nabízí se samozřejmě otázka: Jak vlastně dokonalé pivo chutná?  Vědci prý chuti svých výrobků přirovnávají k chuti vybraných 250 belgických pivních značek. Jsou snad ony dokonalé?A kdo to vlastně rozhodne? Možná trochu prozradí Vestrepenův údajný záměr zbavit pivo nepříjemného zápachu (???) a urychlit proces kvašení.

Takže, vážení učenci. Pokračujte ve stagnujících výzkumech léčení rakoviny nebo cukrovky a pivo nám nechte nedokonalé, ale chutné!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>