Kaštan a dýně Made in Hungary

Moje maďarská pivní anabáze pomalu končí, tak ještě naposledy. Co mají v Beeroság?

Vida. Pilsner z pivovaru Stari. Středně hořké pivko s dlouhým kváskovým až chlebovitým ocáskem. Připomíná mi Foti. Maďarské minipivovary se ty ležáky docela naučily vařit. Stejně je asi nejlepší 13° Oger.

Polotmavá Búza (weizen) z Big Foot je standardní pšenka bavorského stylu. Chutná podobně jako známý Schneider.Co dál? Název Pure Pleasure zní lákavě. Ale malé pivo vyjde na více než tři eura a nápoj obsahuje celých 9% alkoholu. Co je to Gesztenye? Servírka říká, že se jedná o pivo kaštanové. To už jsem dlouho neměl. Poprvé se mi dostalo pod jazyk asi pred 17 lety na Korsice pod názvem Pietra. Maďarský kaštan mi však moc nejede.Mok je výrazně sladký a připomíná mi nejvíce lodní capucchino z automatu. Zřejmě univerzální extrakt zředěný pivem. Měl bych to zapít něčím normálním, ale ještě si dávám jednu šanci a objednám si malé dýňové ale z pivovaru Legenda. To už je naštěstí o něčem jiném. Přes všechny cizí příchuti je to stále pivo a to docela zajímavé. Na delší pití to není, ale jednou za čas…

Nashledanou hospodo. Bylo mi potěšením. Celkem jsem se tady pivně vzdělal. Kolik jsem za to utratil forintů? To jde do desetitisíců, ale jak všichni jistě víme – pivo chce oběti!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>