Ostravska pozitiva

Tentokrát jsem byl v Ostravě jenom tři dny. Ale docela mne mé rodné město potěšilo.

V Hobitu vznikající 13°stout. Lehce do Guinnesse, ale žádný průmysl. Poctivý suchý stout irského typu. V malé garáži, jak už jsem psal, naučili personál řádně čepovat pivo na hladinku, takže Garážmistr v této verzi chutná…

U Hlubka se dnes jmenuje Dřysty v kysni a vedle Ostravy tam točí i velice zdařilý Kácov, půllitr za pouhých 20 Kč. Lokalita poblíž hlavního nádraží je sice trochu podezřelá, zatím jsem si všiml, že klientelu tvoří, zejména v tomto ročním období stárnoucí hašišáci, kteří bývali společnosti nebezpeční možná v mládí – alespoň to komunisti tvrdili. Prostředí příjemné, pivo dobré, tak proč si někdy nezpříjemnit čekání na vlak.

Babylon zrovna otvíral, tak jsem si dal jen pár informativních vzorků ležáku s Citrou a zdařilé ipy z Wywaru.

Dle svého zvyku jsem se večer ještě stavil do nálevny U sudu. A tam mne čekalo největší překvapení. Lokál skoro prázdný, čili se mnohem lépe dýchalo a na čepu vratimovský Brabčák. A to hned tři druhy. Hospodu má teď prý v nájmu majitel vratimovského pivovaru.

Co dodat? Výběr piv solidní, piva dobře ošetřená i kvalitně natočená, žádný excesivní CO 2, takže se pilo naprosto pohodlně a v pohodě. Jde to nahoru, tak vydržet!!!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>