Má přítelkyně se nedávno stavila do pustkovecké hospůdky Domeček. Čepují tam pivo z budišovského Fčelína.
Osobně jsem již ochutnal světlou 10°, 11°i 12°, z čehož mi nejlépe vycházela příjemně hořká desítka.
Tentokrát mi však přítelkyně sdělila, že v Domečku pila nějakého ejla, který jí hodně chutnal.
Nezbývalo, než si informaci na místě ověřit.
A vskutku! Svrchně kvašená 12° byla tím správným pivem, které je radost popíjet. Truňk vkusně nahořklý, ovšem s celou plejádou homogenních příchutí a dochutí. Je v něm něco ležákovského, což pochopitelně vítám, jinak je to však ryzí svrchňák. Údajně byl uvařen ve spolupráci s Nachmelenou Opicí, která podobná piva skutečně umí vyrobit. Přesto všechno bych si dovolil dotyčného Bzuka pro jeho originalitu a jedinečnost umístit momentálně ještě o jeden imaginární stupínek výše.
Fčelín je mladý pivovárek, který se teprve zavádí a zřejmě stále hledá nějakou charakteristickou chuť svých budoucích produktů.
Přeji mu, ať to vyjde.
Do budoucna se prý piva budou jmenovat Budiš.