Povedený Bzukův ejlík

Má přítelkyně se nedávno stavila do pustkovecké hospůdky Domeček. Čepují tam pivo z budišovského Fčelína.

Osobně jsem již ochutnal světlou 10°, 11°i 12°, z čehož mi nejlépe vycházela příjemně hořká desítka.

Tentokrát mi však přítelkyně sdělila, že v Domečku pila nějakého ejla, který jí hodně chutnal.

Nezbývalo, než si informaci na místě ověřit.

A vskutku! Svrchně kvašená 12° byla tím správným pivem, které je radost popíjet. Truňk vkusně nahořklý, ovšem s celou plejádou homogenních příchutí a dochutí. Je v něm něco ležákovského, což pochopitelně vítám, jinak je to však ryzí svrchňák. Údajně byl uvařen ve spolupráci s Nachmelenou Opicí, která podobná piva skutečně umí vyrobit. Přesto všechno bych si dovolil dotyčného Bzuka pro jeho originalitu a jedinečnost umístit momentálně ještě o jeden imaginární stupínek výše.

Fčelín je mladý pivovárek, který se teprve zavádí a zřejmě stále hledá nějakou charakteristickou chuť svých budoucích produktů.

Přeji mu, ať to vyjde.

Do budoucna se prý piva budou jmenovat Budiš.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>