Urban House

Jestlize budete v Bratislave, vyhnete se podniku s nazvem Urban House.

Petr Urban byl zrucny karikaturista, autor Rudy Pivrnce, bohuzel, jak jsem pozdeji zjistil, inklinoval k Radegastu a podobnym srackam. Bratislavska pseudo hospoda vsak s nim nema nic spolecneho.

Asi dvakrat jsem tam byl. Podnik sidli primo v centru na ulici Laurinska, kousek od namesti SNP. Na cepu maji asi 6 piv, skoro vzdy alternativni znacky, ze Slovenska, Ceska, ale treba tez z UK nebo z Danska. To by byvalo bylo docela chvalyhodne, avsak posezeni v interieru onoho radoby kulturne-gastronomickeho stanku ma daleko k prijemnym zazitkum. Urban House sazi na modernu a neosobitost. Je to jakasi nevhodna kombinace novodobe kavarny, cajovny, cukrarny, knihovny a internet cafe. Postradal jsem tam pritomnost pozitivni hospodske energie, takze pivo, ktere nebylo natoceno nakonec nejhure mi tam nechutnalo. Premrstene jsou i takrka holandske ceny.

V nedeli jsem v onech prostorach chtel ochutnat Shenka 13, navic inzerovali i nejaky pekelne drahy Berhet [0,3 l za 4 EUR]. Sedl jsem si do lokalu a dele nez 10 minut cekal na obsluhu. Ta prilezitostne korzovala kolem, obcas nekomu neco nesla, obcas prenasela pouze prazdne tacy. A hazela kdysi tak duverne zname nevsimaky.

Jak uz jsem mnohokrat tady uvedl, je zbytecne se hadat, pripade v dobrem [i ve zlem] moralizovat. Personal a potazmo urcite tez vedeni tohoto nepohostinneho paskvilu jasne ukazali, ze maji potencialni hosty na haku. Tak at jdou do prdele, diletanti. Verim, ze jim jejich hanebne pocinani brzy vynese ovoce, coz ovsem budou pouze otravena jablka.