Kapitola 17 – Po stopách opilých zlatokopů

V právě publikované 17.kapitole – Po stopách opilých zlatokopů  se s Mistrem vydáme na daleký sever, do míst, kam před více než 100 léty proudily desetitisíce zoufalců, aby si tam zatočili kolem štěstí (mezi nimi také můj oblíbenec Jack London – minimálně jeho Tuláka po hvězdách si přečtěte!) je pochopitelné, že 99% z nich mělo smůlu, nicméně tam zanechali velmi výrazný otisk (často i své kosti),  který vám Mistr velmi barvitě popsal. A třeba si někdo po přečtení této kapitoly správně namotivován zajde do lesa natrhat mladé smrkové větvičky, aby si z nich v kuchyni uvařil pravé zlatokopecké smrkové pivo.

Lidé, čtěte!

Film o pivu

5. a 6. června se v Ostravě budou natáčet vybrané scény do připravovaného celovečerního dokumentu o českém pivu a jeho nepřátelích. Práce na projektu začala už déle než před rokem, avšak provází ji smůla. Po novém roce byla ukradena kamera za půl milionu a s ní i část natočeného materiálu. Věřme, že film se podaří zdárně dokončit a že jej budeme brzy mít možnost vidět v kunech a televizi.

Potkáte-li mne v inkriminované dny v doprovodu filmového štábu je možné, že i vy se jako náhodní komparsisté stanete aktéry onoho všeobecně prospěšného dokumentu.

Kapitola 16 – Pivní paskvily jsou také k pití

16 Kapitole – Pivní paskvily jsou také k pití Vás Mistr provede světem pivního undergroundu, nicméně si myslím, že všechno to jsou ve srovnání s nošovickým Radegastem luxusní piva s nadprůměrnou pitelností, snad jen zkvašené nepálské proso snese s tou břečkou z Beskyd „pro správné chlapy“ nějaké  kvalitativní srovnání.

Lidé, čtěte!