Lihuprostý měsíc

Před pár lety mne překvapil hospodský kumpán Zdeněk, který i přes slušný výběr pivních značek v interiéru klubu Hobit usrkával zteplalou colu. Myslel jsem si, že je nemocen a zeptal se ho účastně na jeho zdravotní stav.  „Mám lihuprostý měsíc“, odpověděl bezbarvě a mi trvalo několik dlouhých minut než mi došlo o co tady v tomto případě vlastně šlo. 

Celý příspěvek

Kapitola 8 – Jsem Evropan!

V další kapitole oblíbeného bestseleru Pivní labyrint světa a ráj srdce můžete sledovat dávnou cestu našeho Mistra k pivnímu prozření, kdy jako bujarý mladík objevoval kouzlo do té doby nepoznaného pivního světa,  nám všem více než 40 let důkladně zamčeného železnou oponou.  Kapitola 8 – Jsem Evropan!. Lidé, čtěte! 

P.S. – jen pomatený vůl by si přál návrat bolševika!

Přednáška o českém pivu

27. února v 17.30 proběhne v pivotéce Pivovarského domu Ostrava (Hobit) přednáška s degustací na téma Historie a současnost českého piva. Jako lektor vystoupím já osobně. Jelikož počet míst je pro větší intimitu limitován na 10 a je vyprodáno (lístek se 100 Kč konzumací v Hobitu za 350 Kč), ostatní zájemci si stručný výtah mohou přečíst příští týden na těchto stránkách.  

Připravujeme na další degustační besedu, tentokrát o pivu německém.