Pivní pohádky

Tak už je to tady! Po mnohaměsíčních peripetiích je konečně připravena premiéra mé nové pivní zpěvohry Pivní pohádky. I přes mnohaslibný název není ani toto představení určeno přímo pro děti.

Vedle klasických pohádkových motivů jako je Zlatovláska nebo Povídání o Pejskovi a Kočičce (v pivařském provedení)  pohádkový večer představí i situace běžného života jako jsou např. marné pokusy o vracení zálohovaných lahví nebo pacifistickou frašku Švejk to nepochopil.

Soubor Zběsilá pípa se od posledního představení Pivařky.cz rozrostl na 8 osob a bylo provedeno pár personálních změn a alternací. Přesto jsme připraveni poskytnout našemu obecenstvu hluboký umělecký zážitek a hlavně dobrou zábavu.

Oficiální premiéra se koná 5.února v klubu Rockhill (Chachárek) na hulváckém kopci. Tentokrát je již bohužel vyprodáno, ale chystají se samozřejmě další reprízy.

Sledujte internet a hlavně tyto stránky ohledně všech dalších informací.

Když má svátek Běla

Dnes je 21. ledna, svátek má Běla, tak jak to oslavit? Nejlépe přímo Starobělským ležákem.

Zatímco kdysi v městském obvodě Ostrava Jih bylo možno jít tak maximálně na Radegast, Ostravar či PU, dnes jsou již možnosti značně rozšířené. Můžeme se stavit do Dromedára, do Aera, na Bernarda, Moravu, Ostravici nebo Nachmelenou opici Anebo právě na pivo starobělské.

V neútulném socialistickém šantánu Metalurg už Starou Bělou netočí, ačkoliv to nápis na objektu tvrdí. Takže je třeba zajít až na Karpatskou. Tam mají ve Starobělském šenku na čepu běžně tři, čtyři druhy, ale lokál je trochu cítit jako čekárna u zubaře.

Dáme-li se na cestu do Bělského lesa, asfaltka pro pěší nás zavede přímo do Staré Bělé. Tam lze navštívit hned dvě alternativní provozovny. Katolický dům a hospodu U Matěje na cestě do Polanky nad Odrou nebo Proskovic.

V Bělském lese, ale nemusíme chodit příliš daleko. Místní Koliba je stará snad přes 40 let, avšak přesto, že leží v celkem atraktivní lokalitě, byla dlouho uzavřena. Dnes se v příjemném prostředí čepují minimálně 4 druhy starobělského. Funguje také kuchyně. Čekám, že v létě tady bude narváno.

Dávám si jednu 12° . Tak na Bělu!