Volba menšího zla aneb Svijany a já

Svijanský pivovar byl založen už v roce 1564. Od roku 1602 jej vlastnil známý protihabsburský rebel J.O.Šlik, pak si onen objekt postupně předávali Valdštejnové, Rohani a rodina Kratochvíle. Já jsem prvé mlžné informace o existenci onoho stánku získal až v létě LP 1982. 

Můj kolega tenkrát podnikl výlet do Severních Čech a popisoval mi pivo Novopacké a Svijanské. Po několika dalších zprávách jsem se roku 1986 vypravil hledat bájné Svijany.

 

Celý příspěvek

Ostravská Dočesná 3 ročník

V pátek 31.srpna se koná v prostorách letní zahrádky KD Akord již třetí ročník Ostravské Dočesné. Na čepu pár poctivých pivních značek z Moravy a Čech, živý tvrdý bigbít i pár pivních songů, připraven je populární pivní kvíz a vědomostní soutěž o rychlé pivo. V případě špatného počasí se akce koná v klubu Akord. Dle slibů vedení KD je vstup zdarma!

 

 Dej Bůh štěstí!

Krátká cesta na jih

 

Dávno již neplatí, že na jižní Moravě je špatné pivo.Doba nepitelných břeček z Jarošova, Uherského Ostrohu nebo z Břeclavi je naštěstí pryč a v původně výhradně vinařském regionu rostou nové minipivovary jako houby po Černobylu.

Proč by také mělo být v té oblasti pivo nechutné? Moravský slad je celostátně vyhledávanou surovinou a na Hané se dokonce pěstuje chmel. Celý příspěvek