Brabčak na půl žerdi

Dnes jsem služebně navštívil Vratimov.

Mé první kroky pochopitelně vedly do pohostinství Ve dvoře, kde se vaří místní pivo Brabčák. V pátek o půl páté bylo beznadějně zavřeno. Otvírací doba ve všední dny od 14 do 16 hodin. O víkendech zavřeno. Co se stalo? Trpkou pachuť z žalostné situace nevykompenzuje ani automat na místní pivní petky Majitel Ing. Brabec, kterému jsem hned telefonoval mi sdělil, že mu v současné době chybí personál. V hospodě momentálně pořádá pouze soukromé akce. a prodává zejména Pet pivo. Údajně se v budoucnu s Brabčákem múžeme setkat na pivních a kulturních festivalech.

Takže do Vratimova zatím ne a budeme to sledovat.

 

 

Nechceme úspory zadarmo!

Šimek s Grossmanem nebo Cimrmani jsou ve svém absurdním humoru úplní břídilové proti členům naší současné poslepované vlády.

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) onehdy prý zatajil některé podstatné skutečnosti z analýz, které zkoumaly, nakolik by se vyplatilo přestěhování dvou státních dotačních úřadů z Prahy na Moravu.

Uvažovalo se v případě Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF)(???) o jeho přestěhování do Brna. Stejně tak by se měla další veledůležitá instituce Státní zemědělský intervenční fond (proboha, kdo toto vymýšlí?) přesunout do Olomouce. Důvodem této plánované transakce mají být údajně možné úspory.

Analýzy renomovaných firem Ernst+Young a Deloitte, které si Ministerstvo zemědělství najalo ovšem počítají primárně s velkou vstupní investicí. Úředníkům se z Prahy nechce a plánují hromadné výpovědi. V tom případě bude nutné najat a zaškolit nové pracovní síly.

V případě práce pražského úředníka v Brně nebo Olomouci je samozřejmě třeba proplácet cestovné nebo ubytování.

Obě analytické společnosti se však nakonec shodly, že úspora přijde. Cituji text:             „Prostá návratnost 215 – 246 let je mimo horizont ekonomického rozhodování, resp. z ekonomického pohledu nelze doporučit realizaci…“

Toto není aprílový hoax!

„……ohlásil tah na G 12, čímž se ocitl zcela mimo šachovnici..“

Závěrem je ještě třeba dodat, že oba posudky prozatím stály daňové poplatníky                880 000 Kč. Hlavně by měl stát rohlík 8 Kč.

Mimochodem, U Segala zdražil půllitr 11°Trolla přes noc o celé čtyři koruny….